The miracle of giving

 

Genre: Kjærlighetssanger for kor

Publisert: 2018
Tekst: Tone Marie Roren
Musikk: June Baarøy Myhrstad
Arrangement: Knut Løken
Illustrasjon omslag: Tone Marie Roren
Utgiver: Musikk-Husets Forlag

 
 
 

Tre sanger fra samlingen Kjærlighet & Vilje, oversatt til engelsk og arrangert for kor.

Three songs from the collection Kjærlighet & Vilje, translated to English and arranged for choir.

 

Kjøp →

 

Netter av lys

 

Genre: Julesanger for kor

Publisert: 2017
Tekst: Tone Marie Roren
Musikk: June Baarøy Myhrstad
Arrangement: Knut Løken
Illustrasjon omslag: Tone Marie Roren
Utgiver: Musikk-Husets Forlag

 
netteravlys.png
 
 

Om å skrive julesanger, sier Tone Marie Roren:

«Å gi ut julesanger er en drøm, som nå er blitt til virkelighet. Julesanger berører meg mest av alle sanger. De henvender seg til mine dypeste lengsler og høyeste håp, i en verden som hvert år samles om dette ene; Troen, Håpet og Kjærligheten.»

 

Kjøp

 

 

Kjærlighet & Vilje

 

Genre: Sangbok for voksne med tilhørende CD

Publisert: 2013
Tekst: Tone Marie Roren
Musikk: June Baarøy Myhrstad
Illustrasjoner: Tone Marie Roren
Utgiver: Musikk-Husets Forlag

 
Kjærlighet_&_Vilje.jpg
 
 

Dette er sangbok nummer to av Roren/Baarøy Myhrstad. I bokens forord heter det:
”Disse sangene er nye, og har sitt eget musikalske uttrykk. Genremessig grenser de opp mot vise, folkevise og jazz. 

Tekstene handler om kjærlighet, slik den kommer til uttrykk mellom mennesker. De handler også om å kjenne seg liten og behøve trøst, og om å kjenne seg sterk og glad og en smule fantastisk. Mest av alt handler de om lengselen mot selve kjærlighetens vesen. 

Klangbunnen for budskapet i sangene er troen på at det fins en større kjærlighetskraft ”der ute”, en kjærlighet som er større enn alt, som er Alt, og som vi fødes av og dør inn i. 

I en hverdag hvor vi lever med dystre nyhetsbilder tett innpå, ønsker vi å tilføre noe som løfter; medfølelse, omtanke, lys, håp. Vi tror at det som gis oppmerksomhet vokser.

Evnen til kjærlighet må øves. Til det trengs også vilje. For oss er derfor de viktigste ingrediensene i et godt liv nettopp kjærlighet og vilje.”

 

Spotify  
iTunes  
Kjøp →

 

Trygt på himmelpute

 

Genre: Sangbok for barn med tilhørende CD

Publisert: 2010
Tekst: Tone Marie Roren
Musikk: June Baarøy Myhrstad
Illustrasjoner: Bjørg Thorhallsdottir
Utgiver: Musikk-Husets Forlag

 
trygt_pa_himmelpute.jpg
 
 

Denne boken er resultatet av et fruktbart samarbeid mellom musiker og komponist June Baarøy Myhrstad og forfatter Tone Marie Roren. De sier: 

”Disse sangene er skrevet i kjærlighet til barnet – barnet der ute og barnet i oss selv. De springer ut fra stedet der disse to møtes. Derfor er de verken tradisjonelle barnesanger eller utpregede voksensanger. De er noe midt imellom,
akkurat slik vi vil at de skal være”.

Boken er illustrert av Bjørg Thorhallsdottir, og passer både på et fang og et piano.
 

Spotify  
iTunes  
Kjøp →


Halteren og den
perfekte danser

 

Genre: Skjønnlitterært om schizofreni

Publisert: 2005
Utgiver: Hertervig Forlag

 
 
 

”En helvetes energi tok ham, og han satte seg til å male, strødde det han hadde av ark utover golvet. Så danset han i alle rom før han kastet seg nedpå. Linoleumen var en flåte, og han dro fra land. Han dyppet seg i farger og rullet seg i strøk. Duften av oljemaling satte seg i strupen og ga ham åpning. Vokale lyder ble til hymner, han satte sjøbein, strakte hendene mot en høy himmel og malte jordens siste reise. Mennesker fløt i flammer og skrek i syndfloden, mens han ble løftet til skjønnhet. Han svettet og ba. Han led og lo. Han malte kjærligheten i rødt, hvitt og svart. Snøhvit og de syv små dverger, Jesus og de 12 disiplene. Det røde gnistret bak øynene hans. Frelserens blod, spilt utover av onde menn, men verken han eller Frelseren kunne dø når også dette var livet. Bildet kom imot ham og fortalte seg selv. Det fløt utover og ble for stort for arket, han fant flere og fylte dem raskt. Kjærligheten foldet seg ut på gråpapir. Tankene for med lyset der oppe. Han tok dem ned, ble fri for rødt og gikk over til svart. Svart som ibenholt, som helvete. Død og svarte hull. Han kjente angsten suge. Det hvite, det røde, men ikke det svarte. Svart var det han ikke så. Han frøs av det. Da det ble morgen, hadde han tonet stille ut. Stuegolvet var papir og penselstrøk. Han lå oppå det og sov - i rødt og hvitt og svart.”

 

Kjøp

 

 

Karl & Alfakrøll

 

Genre: Barnebok

Publisert: 2004
Utgiver: Eide Forlag

 
 
 

Katten till fru Sivertsen

- Jeg tegner på halen først, sa Alfakrøll.
- Mm, nikket Karl. Han satt på trappa til fru Sivertsen og så på. Den store monsen slikket rolig potene. Den så ikke Alfakrøll, bare Karl. Og Karl satt musestille for at den ikke skulle bli forstyrret og gå sin vei. Nå fikk den grønne ringer ytterst på halen. 
- Pent? spurte Alfakrøll.
- Mm, sa Karl og nikket. – Litt mer! 
- Hvor da?
- På hele katten. Og så ble den store monsen til fru Sivertsen dekket med grønne striper.
- Skal jeg gjøre sånn at den lyser? spurte Alfakrøll.
- Det kan du godt, sa Karl. Og pling, så ble monsen selvlysende! Karl hadde aldri sett noe så flott. Katten til fru Sivertsen var blitt lett å se.
- Nå blir sikkert fru Sivertsen glad, sa Karl.
- Jepp! sa Alfakrøll. Og så slo hun seg på lårene og skrålte og lo til hun trillet ned av trappa.
- Fargelegg! Fargelegg! Nytt dokument!

Mens Karl og Alfakrøll stod i snøen og så på monsen, stakk hunden til presten hodet fram bak hushjørnet. Den elsket å jage katter. Men da den fikk øye på det selvlysende dyret, stakk den halen mellom beina og skyndte seg til et tryggere sted. Gammelmonsen, derimot, la seg doven og uvitende på en liten bar flekk under den store grana.

Neste morgen våknet Karl og Alfakrøll av støy utenfra. De krøp opp i vinduskarmen. Støyen kom fra huset til fru Sivertsen. Der var det folksomt. Og det var ikke bare folk der, men biler, kameraer, ledninger og mikrofoner også. Selv stod fru Sivertsen på trappa i morgenkåpe, skjerf og uryddig permanent, og snakket med en mann fra lokalradioen. Sent på kvelden dagen før hadde hun oppdaget at gammelmonsen var blitt grønn! Den hadde gått rundt som et neonskilt, fortalte hun. Fru Sivertsen hadde voktet den hele natta. På morgenkvisten var det flere i Bytunet som hadde sett den. Og en eller annen hadde ringt til TV og radio. Dermed kom det en strøm av nysgjerrige til nummer seksten. 
- Jeg vet ikke hva dette er, sa fru Sivertsen. – Katten min er visst blitt utenomjordisk … Fru Sivertsens stemme gikk opp i fistel. Hun rettet på permanenten og vinket til lokal-TV. Nå kom hun på TV! Det var en gammel drøm.

 

Kjøp

 

 

Englevakt

 

Genre: Skjønnlitterært om eldreomsorg

Publisert: 1994
Utgiver: Vidarforlaget

 
 
 

”Karoline Kroken fylte enognitti i februar. Hun ergrer seg over at hun ikke lenger kan hekle. Fingrene er uten følelse og kraft. Tiden kan hun ikke ty til. For de fine bevegelsene lar seg ikke hjelpe mer. Og øynene klør stadig. Bøkene samler støv.
Hun støtter seg til rullestolen når hun går. Langsomt, langsomt. Det skjeve benet skal med. Og svimmelheten gjør at hun er redd for å falle. Heldigvis kommer hun seg ennå på toalettet uten hjelp.
Etter frokost kler hun på seg selv, med Nino på en stol fremfor sengen. For tilsyn og assistanse, så vidt. Nittiårs blodårer tegner mønstre på knokete hender. Den ene tommelen peker i uvanlig retning etter en gang hun falt. Nå river gikta stadig i den. Karoline trer leggvarmeren av ull over det krokete kneet. Langsomt, langsomt, og slik Karoline Kroken kan. Så følger strømpebuksen. Det er best å få plassert begge bena i den før de drar den over knærne. Og sokkene er ikke greie å få på. De er små og det er langt ned til føttene. Om hun tar på den ytterste buksen med det samme, kan de dra alt over rumpen i én vending. Da slipper hun å stå mer enn nødvendig. Kan Nino holde jumperen slik at hun ser halshullet? Det blir lettere å finne ermene på den måten. Hun må visst ha litt hjelp til å dra den nedover ryggen. Langsomt, langsomt. Karoline Kroken kan.

Tid. Ninos tanker tripper. Trommer raskt og fraværende mot hjernegulvet. På nummer atten venter Julius, Bernt og Angel. Maja Lund ser frem til gåtrening. Hos Marie skal det tas prøver. Bendiksen behøver vibrasjonsmadrass og det er badedag for Kitty. Hun tror hun må utsette møtet med besøkstjenesten … Karoline fornemmer uro og fravær. Om Nino har det travelt? Nei, nei. Nino smiler halvt. Hun må bare ta den tiden hun trenger. Men Karoline tror ikke på ordene. De svever i luften som hvite løgner. Kjennes ikke ved sitt opphav. Karoline Kroken tenker at hun nok bør skynde seg. Da går det i ball for nittiårs kropp. Klønetheten fanger henne. Den erter og eter. Hun forliser. Nino våkner. Karoline Kroken kan ikke. Hun er lammet av Ninos signaler. Tvetydige og tunge. De legger bører til en fylt skreppe: Var det ikke slik at Nino har det travelt? Halstørkleet vil ikke knyte seg og hun får ikke foten i skoen. Nino ser seg selv i øynene; så dobbel at hun må skjele for å favne egne meldinger. Er det rart at hun tolkes til samsvar? Og belaster mennesker. Tilgi meg, Karoline, tilgi meg. Mitt ansvar er overensstemmelse, individuell og felles. Mitt ansvar er å la deg kunne.”

 

Kjøp

 

 

Grønt lys i kald silkenatt

 

Genre: Dikt

Publisert: 1991
Utgiver: Dreyer Forlag

 
 
 

Til drømmemesse

Vekk meg til natten,
når dagen tegner sine klare farver inn
Se meg om kvelden,
når vinder bærer solen til mitt hav
Lek meg en morgen,
når all lengsel er bundet i deg

Sov når alt våker utenfor
Gå stilt til drømmemesse, bror
Mitt hjerte bærer din forstand.

 

 

Supplement

 

Genre: Dikt

Publisert: 1988
Utgiver: Dreyer Forlag

 
 
 

Under jorden

Tunge klokker
vipper opp og ned
opp og ned
De sender klokkeklang
utover tause fjell

Klokkene, som tror de
klinger for luftens
krystaller og
evighetens hvite kaktusblomst

ser ikke
at under jorden
plukkes klokkeklangen ned
og legges foran innganger
hvor vi plasserer fottøy
før vi går inn.

 

Representert i:

 

I min deilige have, kunstbok av Ida Elisabeth Jørgensen, Boksenteret AS, 1994.
Diktet Stille time fra samlingen Grønt lys i kald silkenatt.

Salmebok 2008, Høringsboken for den nye norske salmeboken, Eide 2008. 
Teksten Kveldsbønn, salme nr. 163, tonesatt av June Baarøy Myhrstad.

En ring av gull, CD, IKO-forlaget 2013.
Sangen Be stille fra samlingen Trygt på himmelpute, tonesatt av June Baarøy Myhrstad.